Minkälainen kryptosijoittaja haluat olla?

May 24, 2022

Kryptosijoittamista voi harrastaa monella eri tavalla, ja erilaiset tavat sopivat erilaisille ihmisille. Tyylisi kryptosijoittajana on todennäköisesti saman tyyppinen kuin tyylisi yleisestikin sijoittajana, mutta kryptomaailmaan liittyy myös muusta sijoittamisesta poikkeavia piirteitä, joten kryptominäsi voi olla erilainen kuin sijoittajaminäsi perinteisemmässä sijoittamisessa.

Tutustu 12 erilaiseen kryptosijoittajatyyppiin!

Löydätkö helposti oman nykyisen tai tulevan kryptominäsi vai oletko sekoitus useampaa tyyppiä? Jos kryptomaailma on sinulle täysin uutta, saat kryptotyyppeihin tutustumalla hyvän kuvan siitä, millaista kryptosijoittaminen voi olla.

 

1. Varpu & Ville Varovainen

Olet kuullut muutamista suurimmista kryptovaluutoista ja haluat olla mukana junan kyydissä. Olet kuitenkin skeptinen ja pelkäät menettäväsi sijoittamasi rahat, joten sijoitussummasi on hyvin pieni. Et halua käyttää aikaasi syvempään opetteluun, mutta olet tyytyväinen uskallettuasi lähteä mukaan kryptojen ihmeelliseen maailmaan.

 

2. Maija & Matti Maksimalisti

Olet vakuuttunut Bitcoinin hyvistä ominaisuuksista, ylivertaisuudesta tulevaisuuden maksuvälineenä ja arvon säilyttäjänä. Pidät muita kryptovaluuttoja turhina ja kerrytät omaa Bitcoin-pottiasi. Kurssiheilahtelut eivät sinua juurikaan hetkauta ja luotat arvon nousuun pitkällä tähtäimellä.

 

3. Petra & Pekka Peesaaja

Kaverisi sijoittaa kryptoihin. Luotat hänen tietotaitoonsa, joten sijoitat samoihin kryptovaluuttoihin kuin kaverisi. Näin vältät kateellisuuden tunteen, jos kaverisi sijoituspäätökset osoittautuvat hyviksi, ja voitte sitten yhdessä harmitella rahojen menetystä, jos päätökset osoittautuvatkin huonoiksi.

 

4. Ulla & Untamo Utelias

Tutkit erilaisia kryptoprojekteja, luet kryptouutisia ja haluat olla perillä uusista mahdollisuuksista, joita kryptomaailma tarjoaa jatkuvalla syötöllä. Sijoitat lupaavalta kuulostaviin projekteihin ja odotat josko jokin löydöistäsi osoittautuu kultakimpaleeksi.

 

5. Valma & Veikko Vastuullinen

Haluat sijoittaa vastuullisesti. Olet lukenut, että Bitcoin kuluttaa paljon sähköä ja sitä käytetään rikolliseen toimintaan, joten olet todennut, ettei Bitcoiniin sijoittaminen ole arvojesi mukaista. Olet kuitenkin kuullut, että jotkut kryptovaluutat eivät ole sähkösyöppöjä, joten sijoitat pienesti niihin.  

 

6. Elli & Esa Ekologinen

Olet perehtynyt Bitcoinin toimintaan ja ymmärtänyt, että sillä saattaa olla käänteentekevä ympäristövaikutus puhtaamman energiatuotannon yleistymisessä. Sijoitat Bitcoiniin juuri siitä syystä, että uskot sen olevan ekologinen vaihtoehto pitkällä tähtäimellä.

 

7. Ulrika & Uuno Uhkarohkea

Tavoittelet nopeita korkeita tuottoja. Lähdet rohkeasti mukaan uusiin kryptoprojekteihin, joiden uskot raketoivan joko hypetyksen tai ehkä jopa aidon käyttötarpeen ansiosta. Ymmärrät, että menetät sijoituksesi suurella todennäköisyydellä, mutta haluat silti kokeilla onneasi.

 

8. Kerttu & Keijo Kokeilija

Olet kiinnostunut kryptomaailman monipuolisuudesta. Kokeilet erilaisia tapoja hankkia ja myydä kryptoja, otat käyttöön kryptojen avulla toteutettuja sovelluksia ja pelejä, testailet miten kryptoilla ostetaan hyödykkeitä tai palveluja netissä. Suunnittelet ehkä jopa lomareissuja maihin, joissa kryptoja voi helposti käyttää maksuvälineenä.

 

9. Paula & Paavo Panikoija

Seuraat ahkerasti kurssikäyriä ja päivän väri (vihreä tai punainen) vaikuttaa mielialaasi. Punaisina päivinä epäusko valtaa mielesi ja sijoituksista luopuminen pyörii mielessäsi jäljellä olevien rahojen pelastamiseksi. Päädyt myymään viimeistään sitten, kun sijoituspottisi on sulanut puoleen siitä, mitä alun perin olet sijoittanut. Lyöt hanskat tiskiin ja toteat, että kryptot ovat huijausta.

 

10. Teija & Teuvo Tekniikkanörtti

Kryptovaluuttojen takana oleva teknologia kiinnostaa sinua. Tutustut lohkoketjuteknologiaan ja pureudut yhä syvemmälle jatkuvasti kehittyvään tekniikkaan, jota hyödynnetään uusissa kryptoprojekteissa. Erilaiset validointimenetelmät, älysopimukset, louhinnassa käytettävät laitteistot ym tekniikka saavat sinut syttymään, ja sijoittaminen tähän maailmaan on vain yksi osa kokonaisuutta.

 

11. Tarja & Teppo Treidaaja

Seuraat markkinaindikaattoreita, pyrit ennustamaan kurssiliikkeitä ja käyt kauppaa muutaman kuukauden, viikon, päivän, tunnin tai minuutin aikajänteellä. Kryptomarkkina houkuttelee sinua treidaajana osakemarkkinoita enemmän isompien vaihteluiden takia. Pyrit ostamaan pohjilta ja myymään huipuissa, välillä siinä onnistuen ja välillä epäonnistuen. Riesanasi on verotus ja kaupankäyntikulut, jotka ärsyttävän helposti ajavat toimintasi tappiolliseksi.

 

12. Kaija & Kaarlo Kaikki-irti

Louhit, sijoitat, treidaat, pelaat, seuraat, opiskelet ja tutkit. Näet kryptoissa tulevaisuuden ja olet päättänyt ottaa siitä kaiken irti. Muut sijoitusmuodot ovat vähitellen jääneet ja uskosi kryptoadaptaatioon on vahva. Haluat olla edelläkävijä.

 

Tunnistitko itsesi? Tai heräsikö mielenkiintosi ja haluat ehkä oppia ja ymmärtää paremmin jonkun tietyn tyypin ajatusmaailmaa?

Useimmat kryptosijoittajat löytävät itsestään piirteitä useammasta näistä karrikoiduista tyypeistä. Oman itsensä arviointi sijoittajana voi selkeyttää ajatuksia ja helpottaa päätösten tekoa.

 

Pysy kuulolla Hyvinvoinnin Upgraden tarjoamista mahdollisuuksista

En ryhdy lähettämään turhia meilejä, enkä jaa tietojasi muille.