Kryptoihin sijoittaminen on vaikeaa - vai onko?

Jul 06, 2022

Teknisesti kryptoihin sijoittaminen ei ole vaikeaa. Jos osaat sijoittaa rahastoihin ja osakkeisiin, niin osaat varmasti sijoittaa kryptoihinkin helppokäyttöisiksi rakennetuissa kryptopörsseissä.

Asuntosijoittamiseen verrattuna kryptoihin sijoittaminen onnistuu huomattavasti helpommin, sillä kryptoihin voit sijoittaa muutamassa sekunnissa, vaikka sohvalla istuen. Tosin ensikertalaiselle siihen menee muutaman sekunnin sijasta muutama minuutti – mutta jatkossa pääsee helpolla.

Mutta jos vaikeuden mittarina pidetään sijoitusten tuottavuutta, niin silloin vertailu on tietysti vaikeampaa. Tehdäksesi kannattavia sijoituksia sinun tulee ymmärtää sijoituskohteita, päättää mihin sijoitat ja valita hyvä strategia, jota pystyt noudattamaan. Tämä vaatii luonnollisesti enemmän tietoa.

Rahastosijoittamisessa voit käyttää apuna pankkien palveluita ja lukea rahastoesitteitä. Osakepoimijana voit tutustua yrityksen toimintaan ja käyttää apuna tunnuslukuja, jotka pyrkivät kuvaamaan yrityksen kannattavuutta ja menestysmahdollisuuksia. Asuntosijoittajana voit lukea taloyhtiöiden papereita ja vertailla sijoituskohteita vuokratuottolaskelmilla.

Entäpä sitten kryptoissa? Voit lukea kryptojen kuvauspapareita (white paper), joissa kuitenkin terminologian vaikeus saa aloittelijan helposti luovuttamaan. Toisaalta, et välttämättä myöskään osakesijoittajana ymmärrä esimerkiksi teknologiayritysten toimintaa kovin yksityiskohtaisesti. Moni kuitenkin sijoittaa yrityksiin, joita ei täysin ymmärrä, jos uskoo kyseisen toimialan tulevaisuuteen yleisesti. Voiko näin tehdä myös kryptoissa?

Osakemarkkinoilta löytyvät yritykset ovat kaikki jossakin määrin tunnettuja ja jollakin tavalla tunnustettuja, koska ne ovat pörssiyhtiöiksi kivunneet. Kryptomarkkinoilta puolestaan löytyy sekalaisesti kaikenlaista – juuri ilmestyneistä uusista tulokkaista vuosia kehitettyihin kryptoihin.

Miten sitten valita kryptomarkkinoilta kannattavia sijoituskohteita? Tähän monilla on simppeli yhden sanan pituinen vastaus: Bitcoin. Monien mielestä valintaa ei tarvita, sillä Bitcoin nähdään niin ylivertaisena vaihtoehtona.

Jos olet tutustunut Bitcoiniin ja uskot siihen samoin kuin miljoonat muut ihmiset ja nykyään monet instituutiotkin, niin se on sinullekin varmasti hyvä vaihtoehto ja silloin sijoittaminen on helppoa. Bitcoin löytyy vaihtoehtona jokaisesta kryptopörssistä.

Jos kuitenkin haluat valita tuhansien kryptojen merestä myös muita vaihtoehtoja, niin tutkimustehtävästäsi tulee haastavampi. Mitä pienempi krypto, sen epävarmempi sen tulevaisuus. Krypton sijoittuminen markkina-arvolistauksessa korkeille sijoille ei kuitenkaan takaa sille menestystä, kuten esimerkiksi Terra Lunan tapaus äskettäin osoitti. Sijoitusten arvo voi tipahtaa yllättävänkin nopeasti. Kryptoissa on suurta tuottopotentiaalia ja samalla myös suurta riskiä.

Jos haluat hajauttaa sijoitussalkkuasi kryptomarkkinoille, niin hajauttaminen myös kryptomarkkinan sisällä on fiksua. Tuskin osakemarkkinoillakaan näet järkevänä ratkaisuna laittaa kaikkia munia yhteen koriin. Sama ajatus, jopa voimakkaampana, on syytä pitää mielessä kryptoihin, varsinkin pienempiin kryptoihin sijoittaessa.

Kryptoihin sijoittaminen saattaa joillekin tuntua vaikealta myös sen takia, että verotuksesta pitää huolehtia itse. Tiedot eivät kulkeudu kryptopörsseistä suoraan verottajan käyttöön, ainakaan vielä vuonna 2022.

**********

Muistathan tehdä kaikki sijoituspäätöksesi itse.

En ole sijoitusneuvoja, joten myöskään tätä kirjoitusta ei tule pitää sijoitusneuvona.

**********

Jos päätät sijoittaa kryptoihin, niin suomalaiselle helpot suomenkieliset vaihtoehdot ovat Coinmotion ja Northcrypto. Niissä kryptovalikoima on suppea, mutta pääset niillä hyvin ainakin alkuun. Kaksi suurinta eli Bitcoin ja Ethereum löytyvät kummastakin, sekä muutamat muut isot kryptot.

Kirjautumalla Coinmotioniin tämän sivustoni kautta, saat kaupankäyntikuluistasi 50% alennuksen ensimmäisen kuukauden ostoistasi ja minä saan puolet kaupankäyntikuluistasi 12kk ajan. Coinmotionilla kaupankäyntikulut ovat normaalisti 2%. Jos esimerkiksi ostat Bitcoinia 100 eurolla, niin kulusi on 2 euron sijasta vain 1 euroa ja minä saan 0,5 euroa.

Jos ostat kryptoja enemmän kuin 500 eurolla, niin kaupankäyntikulusi pienenee:

  • Jos ostat yli 500 eurolla, normaali kulu Coinmotionissa on 1,8%.
  • Jos ostat yli 2.000 eurolla, niin normaali kulu Coinmotionissa on 1,6%.
  • Jne.

Kirjautumalla Northcryptoon tämän sivustoni kautta, saan ensimmäisen kuukauden ajalta 0,5% kaupankäyntivolyymistasi. Northcryptolla kaupankäyntikulusi on aina 1%. Jos esimerkiksi ostat Bitcoinia 100 eurolla, niin kulusi on 1 euroa ja minä saan 0,5 euroa.

Voit rekisteröityä kryptopörsseihin haluamallasi tavalla. Käyttämällä tämän sivustoni linkkejä tuet pienesti tämän blogin kirjoittamista. Siispä kiitos, jos käytät linkkejä.

 

 

 

Jos sinusta tuntuu, että tietotaitosi kryptoissa on vielä hataralla pohjalla, niin tässä sinulle oiva apu:

 

 

Ehkäpä nähdään Krypto-STARTIN parissa!  

 

Pysy kuulolla Hyvinvoinnin Upgraden tarjoamista mahdollisuuksista

En ryhdy lähettämään turhia meilejä, enkä jaa tietojasi muille.